Erasmus+

Új perspektívák a szakképzésben az Erasmus+ programon belül

 

Az Erasmus+ program keretein belül megvalósuló  projektünk aktuális igényekre reagál, oktatási egységünk és helyi közösségünk szempontjából.

Mindenekelőtt lehetőséget kínálunk hallgatóinknak arra, hogy  megismerkedjenek az európai szállodaipar legújabb trendjeivel, ezzel is fejlesztve szakmai tudásukat, készségeiket és kompetenciáikat.

Ugyanakkor a projekt lehetőséget kínál a diákoknak arra, hogy más társadalmi-gazdasági és kulturális környezetben, multikulturális közösségben éljenek, fejlesszék nyelvtudásukat,  szociális készségeiket.

Iskolánk szakmai és oktatási tapasztalatcserét kíván elérni mind a tanáraink, mind a tanulóink számára.

A projekttel a következő célok megvalósítását tűztük ki:

 

1. Technikai készségek és szakmai attitűdök fejlesztése a vendéglátás területén,  nemzetközi cégnél, a hallgatók munkaerő-piaci adaptációs igényeinek figyelembevételével.

2. Nyelvi, szociális és interkulturális készségek fejlesztése szakmai gyakorlaton keresztül egy másik európai országban,  erősítve a kommunikációs készségeket és az interperszonális kapcsolatokat.

3. Iskolánk turisztikai profiljának népszerűsítése regionális szinten.

 

A program célcsoportját 18 turizmus szakos tanuló alkotja a 11. és 12. évfolyamról, akik 2 tanár kíséretében 14 napig vesznek részt szakmai gyakorlaton Budapesten. Átlátható kiválasztás után a diákok általános, nyelvi és kulturális felkészítésen vesznek részt. Magyarországi partnerünk a Budapest Mobility. A gyakornoki program, szállodai management részleteit a Learning Agreements, a fogadó szervezettel közösen elkészített dokumentum tartalmazza (szállítás és szállás, marketing, front-office, könyvelés, kulturális kirándulások).

A tapasztalatcsere javítja a szakmai oktatás minőségét, a tanulók készségeit, így középiskolánk értékes, az Európai Unióban szerzett tapasztalatokkal rendelkező szakembereket tud majd biztosítani a munkaerőpiac számára.