Támogatóink, pályázatok

A kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum turizmus szakos diákjainak szakmai tábora

2022. június 19 – 21 között került megrendezésre először, a Tóbiás Ház -ban, Torockó-n, a X. turizmus osztály szakmai tábora.

Első állomásunk Nagyenyed volt, ahol meglátogattuk a Bethlen Gábor Kollégiumot, illetve a Természettudományi Múzeumot. Második állomásunk iskolánk névadója szülőházánál volt, majd felmásztunk a torockószentgyörgyi várhoz, ezt követően érkeztünk meg a szálláshelyre. Első este a diákok saját maguk készítették el a vacsorát.

Második nap első felében csapatban dolgoztak a szabadidőközpontban, a második felében kvízt oldottak meg, barangoltak a településen, ahol a helyi lakosok segítségével bővítették ismereteiket a településről. Tábortüzet is raktak.

Harmadik nap meglátogattuk a Néprajzi Múzeumot.

Sok tapasztalattal, élménnyel gazdagodtunk, amiért nagyon hálásak vagyunk! Mindez nem valósulhatott volna meg a támogatók nélkül.

Köszönjük a támogatást a Communitas Alapítványnak, a Romániai Demokrata Szövetségnek, a Pro Brassai Egyesületnek, a Brassai Véndiák Alapítványnak.

A Bethlen Gábor Alap külhoni magyar oktatásért és kultúráért felelős regionális pályázatának köszönhetően iskolánk számos taneszközzel és fejlesztő segédeszközzel gazdagodott. Tanulóinknak az alternatív oktatási eszközök segítségével élményszerű, eredményes oktatást biztosíthatunk motiváló tanulási stratégiákkal alátámasztva a hatékony tanulási folyamatot.

Köszönjük a Bethlen Gábor Alap támogatását, a Pro Brassai Sámuel Egyesületnek a segítséget!

2021 márciusa